Stel cookie voorkeur in

Thema's in de onderbouw

In de onderbouw werken we met de nieuwe methode Kleuterplein. In deze methode wordt thematisch gewerkt. Dat wil zeggen dat alle kennis en vaardigheden die de kinderen opdoen in die periode, binnen een bepaald thema betekenisvol worden aangeboden. Alle basisonderdelen komen daarin aanbod, zoals rekenen, taal, woordenschat, motoriek, expressievakken en Engels.

Wanneer er een nieuw thema wordt aangeboden zult u hierover worden geïnformeerd via MijnSchoolInfo. Leerkrachten mailen u informatie over het nieuwe thema en doen verzoekjes voor spullen of verbruiksmateriaal die zij binnen dit thema kunnen gebruiken. Wanneer u spullen heeft die wij mogen gebruiken, kunnen we de thema's betekenisvoller en concreter maken voor de kinderen. Wanneer u deze spullen nadien weer terug wilt, schrijft u dan aub de naam van uw kind duidelijk op de spullen. Wanneer u het niet meer terug hoeft, is het ook fijn dat de leerkracht dit weet.

Het thema dat wordt aangeboden zal duidelijk zichtbaar zijn in de gang bij de themahoek, maar ook op de aandachts-tafels in de groepen.